Megint írok, mivel még munkanélküli vagyok és nagyon sok időm van. Folytatnám
is akkor a múlt hét csütörtökkel. Elnéztünk a Cherry Creek Shopping
Centerbe, ami ugye egy nagy bevásárlóközpont, itt épp ekkor nyitottak meg
valamilyen téli pavilont.
Sok türelmetlen kisgyerek várakozott itt a
szüleikkel, majd nagy örömünkre megjelent a télapó is (november elején!) :D Elég puccosnak tűnt ez
a hely, bár talán a Harrods-os WC kiszolgálást nem pipálja le.(Ahol márványból volt minden és még a wc-papírt is egy fekete inas tépte, sőt a csapot is ő engedte meg a kézmosáshoz)
Miki |
Ricsi jelentkezett egy állásra USA legnagyobb kábeltelevíziós és internetszolgáltató társaságához. Tessék Ricsi mondd el milyen élményekkel gazdagodtál:
„A jelentkezés három lépésből áll, melyből
kettőn Ricsi túl van és Ricsi azt kívánja, hogy ezek álmában ne jöjjenek többé
elő. Első egy e-mail volt egy kérdőívvel, melyben "miért választotta a
Comcast-ot", "meséljen el egy történetet, amikor a kreativitása legjavát
kellett nyújtania" és hasonló pompás kérdések szerepeltek. Két pozitívuma
volt a dolognak: - nem telefonon, hanem e-mailben kérdeztek (2 napomba telt
ezekre a marhaságokra válaszolni még e-mailben is, telefonon tuti elbuktam
volna) - elmentettem a kérdőívet a válaszaimmal együtt, így ha legközelebb
valaki kérdezi például a kreativitásosat, csak megnyitom és felolvasom A
jelentkezés második lépése egy alkalmassági teszt, ami olyasmi volt, mint amit
Áginak kellett kitöltenie a H&M-nél. Nem pazarlok rá sok szót: szar volt. A
harmadik lépés lesz maga az interjú, ha egyáltalán megfeleltem az
alkalmasságin. Meglátjuk mi lesz.”
Abban a flancos bevásárlóközpontban
ráakadtunk egy ilyen Denveres turistás útmutató füzetre. Innen tudtuk meg, hogy
néhány gyárban ingyenes tárlatvezetésre lehet menni, pl. a pénzverdébe,
sörfőzdébe, cukorkagyárba stb. Végül csak a whiskey-gyár volt nyitva vasárnap
meg itt még a délutáni tourra volt hely, így gyorsan le is foglaltam kettőt. Mikor
megtudtuk, hogy ingyen kóstoló is lesz, nem állhatott semmi az utunkba és
elindultunk a Stranahan's whiskey-gyárba. A gyárba a hozzá tartozó pubon keresztül
kellett belépni, majd bejelenteni, hogy megjöttünk és aztán várakoztunk egy
kicsit, közben természetesen amerikai foci ment a tévében. Időközben
megérkeztek a többiek is és elkezdődött a tour. Ezt a whiskeyt
csakis a Sziklás-hegységből nyert alapanyagokból állítják elő, hegyi vízből,
hegyi árpából stb. Hetente csak 6 hordónyit gyártanak és aztán csak Coloradoban
forgalmazzák. A palackozásnál pedig kiválasztanak pár hordó érett whiskeyt
és egyesítik az ízeket, ami így jellegzetes zamatot ad neki. Az üvegre meg
a palackozó emberek valamilyen frappáns megjegyzést írnak, pl. „az én munkám
jobb, mint a te vakációd“, de
mindegyikre mást. Végigvezettek minket az egész szeszfőzdén és részletesen
elmondtak minden lépést. Megkóstolhattuk az árpakeveréket is, amiből
készítik a whiskeyt és megszagolhattuk a nagyon sok fokos párlatot
is. A legvégén meg a kész whiskeyt kóstoltuk. Először úgy kellett egy
kis kortyot a szánkba vinnünk, hogy közben az orrunkkal is szagoltuk
a whiskeyt és meg kellett mondanunk, hogy milyen ízeket érzünk. Majd
a második kis kortynál a szánkban kellett kicsit hagyni, ízlelgetni
és aztán megmondani, mit érzünk, itt néhányan köhögni kezdtek. Aztán
a vezető fickó vízzel higította a maradékot és újból meg kellett
kóstolni. Én végig csak whiskey ízt éreztem, de a többiek akár a fahéjat
vagy a vaníliát is „kiérezték“. Aztán lehetett vásárolni is belőle, de mi
eléggé drágállottuk. Megfordult a fejemben, hogy legalább a kis
poharat, amiből ittunk, belecsempészem a táskámba, de aztán leküzdöttem
ezt a kelet-európai gondolkodásmódot. (Képek a bejegyzés végén)
Ma voltam a Starbucksban állásinterjún. Alaposan felkészültem minden
lehetséges kérdésre és megtanultam pár új kifejezést is, hogy választékosabban
tudjam magam kifejezni. A menedzser csaj, akivel beszélgettem nagyon
aranyos volt. Ki voltak nyomtatva a kérdései és bőszen jegyzetelte, amit
mondtam. Ide is csak 1 vagy 2 embert vesznek fel és jelentkezőből meg elég sok van. Mondta, hogy
ma még 2 interjúja lesz, meg még holnap is pár. Meglátjuk mi lesz, de ez most
még jobban sikerült, mint a múltkori, szerintem. Már az ingyen Gingerbread
Latte miatt érdemes volt elmennem az interjúra :D
Míg vártam a menedzserre kérdezte a barista, ahogy
a Starbucksban hívják a (kávé)pincért, hogy izgulok-e. Mondtam, hogy
kicsit, erre ő, hogy nem kell izgulnom, nagyon kedves a menedzser, meg sok
sikert is kívánt.
Majd jövő héten csütörtökön tudom meg az eredményt. Igazából én rocksztár szeretnék
lenni, de az most még várat magára, addig még gyakorlok a tükör előtt.
Ja és észrevettem, hogy az életrajzom szerint 2013-ban születtem :D És így
küldtem el mindenhova, meg kinyomtattattam 20x. Ajj :/
|
||||
No comments:
Post a Comment