Monday, April 13, 2015

Gyors bejegyzés mielőtt munkába megyek

Munkával kapcsolatos szomorú sorok következnek.
Az történt ugyanis, hogy április elsején Mózes bement a pihenőszobába és mondott egy viccet. Az a Mózes, aki segített mindkettő költözésnél, aki kivitt minket a reptérre, aki a jobbkezem volt a munkában és nagyon szorgalmas volt, bármit rá lehetett bízni, aki már jó úton járt, hogy menedzser asszisztens váljon belőle, aki végre kapott egészségügyi biztosítást a munka által és annyira örült, mert még sosem volt neki...
A viccet kb. így fordítanám le: "Hererákom van és találd ki, ki fogja megszívni...Te"- és rámutatott J-re, a zöldségrészlegen dolgozó fiúra. Igenám, de éppen a pihenőszobában ült R is, aki egy idős pénztáros néni. Kicsit közelebbről erről a bizonyos pénztárosról: ő a leglassúbb pénztáros. Aki esetleg emlékszik még a korábbi bejegyzéseimben írtam erről az ún. RPM-ről (rings per minute), tehát, hogy mennyi tételt szkennelsz be egy perc alatt, én ugye olyan 30 körül mozgok, de R előtti leglassúbb is eléri a 16-ot, míg R kb. 13-nál tart és már fél éve itt dolgozik. Az első hetekben soha nem tudta, hogy akkor most mi is neki a pénztáros száma, amivel be kell jelentkezni a kasszánál, 3jegyű szám egyébként. Egyszer odahívott, hogy "jaj én nem tudom, mi történt, de nézd fekete lett a képernyő és most nem látok semmit", egy gombnyomással visszakapcsoltam, mert a képernyő oldalán van egy kis gomb, amit ő véletlenül megnyomott. Most nálunk 1 gallon tej 1.99-be kerül, de először, mikor lepittyented, akkor a szokásos árat mutatja és a végén vonódik le belőle az 50 centes kedvezmény. Egyszer odahív, hogy nézd nem vonódott ki a kedvezmény...nézem is, hogy ez érdekes, aztán észreveszem, hogy a vásárló csak egy fél gallonos tejet vett, amire nincs kedvezmény. Ja és néha Gladys-nek szólít, mert nem képes megjegyezni a nevemet. Amiről mindig Phoebenek a Jóbarátokból az a félelmetes 3dimenziós képe jut eszembe :D Egyébként én nagyon türelmes vagyok vele, sőt én mondtam neki, hogy hívjon bármikor, akármilyen apróságról is van szó.


Szóval ez az R, aki csak ott ült, mikor ez a vicc elhangzott és nem is neki szólt, mélységesen felháborodott. Beadta a 2hetes felmondó levelét, amiben olyanokat írt, hogy: Mózes szakszerűtlenül (unprofessional) és alkalmatlanul (inaproppriate) viselkedett más munkatársai előtt. Tett egy szexuális megjegyzést, ami állítólag áprilisi tréfa volt, de neki ez nem tetszett. Felhozott egy másik esetet is, mikor R takarította a vécét, de régi felmosóvizet használt és rohadt büdös lett az  egész üzlet és hogy ekkor Mózes a vásárlók előtt beszélt vele, akik aztán kommentálták a helyzetet és hogy megalázta őt a többiek előtt. És így már nem hajlandó dolgozni Mózessel. Mondta G-nek, hogyha nem tesz semmit, akkor felveszi a kapcsolatot azzal a szervezettel, aminek most nem tudom a nevét, de ott tehetsz panaszt, ha rosszul bánnak veled a munkahelyeden és akkor ők pert is indíthatnak. G továbbküldte ezt a levelet L-nek, aki engem is előléptetett. Sajnos, L mondta, hogy el kell bocsátani Mózest.
Szóval már nem dolgozik velünk egy buta tréfa miatt.
Ez egy európainak elég hihetetlenül hangzik, de itt ilyen is létezik, szóval, akik itt az USA-ban éltek, vigyázzatok kinek mit mondtok. Sokan nem értik a szarkazmust sem. 
Most Mózes betonozik.

No comments:

Post a Comment